Καυτοί διάλογοι από το κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης και γυναικών της Μυκόνου

Τα κομμάτια του παζλ της μεγάλης υπόθεσης διακίνησης κοκαΐνης και γυναικών στη Μύκονο επιχειρούν να ενώσουν οι αρχές καθώς εκτιμούν πως δεν έχουν ακόμη βρει την άκρη του νήματος. Στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον δυο νέα πρόσωπα που φέρονται να έπαιζαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση τα οποία αν και έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» να συνομιλούν με τους κατηγορούμενους  δεν έχουν  εντοπιστεί καθώς χρησιμοποιούσαν «πακιστανικά» κινητά.
 
Χρήσιμο «εργαλείο» για τις έρευνες αποτελούν οι «καυτοί» διάλογοι των πρωταγωνιστών του «Μύκονος Gate» από τους οποίους  αποκαλύπτεται ότι το κύκλωμα γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στη Μύκονο και μπορούσε να εξασφαλίσει στους …πελάτες του όχι μόνο γυναίκες και ναρκωτικά αλλά «πρώτο τραπέζι πίστα» σε γνωστά μαγαζιά  , ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία ακόμη και θέση στη μαρίνα του νησιού.
 
Τα ποσά που αποκόμιζαν ήταν ασύλληπτα, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «κέρδη  καθαρά και αφορολόγητα» που ξεπερνούσαν τις 15.000 ευρώ την ημέρα.
 
 
Τα μεγάλα β…..ά και ο Άραβας κροίσος.
 
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τους διαλόγους που είναι μέρος της δικογραφίας ήταν σε θέση να ικανοποιήσουν κάθε γούστο όπως για παράδειγμα   Έλληνα επιχειρηματία που αναζητούσε…συγκεκριμένη συντροφιά.
-Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες γιατί είμαι στο δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω στο σπίτι σε πέντε λεπτά. Αυτή είναι μία φωτογραφία.
- Οι πολλές;
-Όχι, σου έχω στείλει δύο και σου στέλνω και άλλες τώρα.
-Κοίτα να δεις, μήπως έχει κάποια με μεγάλα β.....ά; Αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι ρε συ για μία ώρα;
-Άλλες είναι πεντέμιση, άλλες είναι επτάμιση, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές τώρα δουλεύουν πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέματα, οι πελάτες που τις παίρνουν αυτές είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες.
-Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά.
-Ναι καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο, οι τιμές είναι 2 ή 3 φορές πάνω.
-Σε παρακαλώ όμως, πολύ μεγάλα β....ά και όσο πιο σύντομα μπορείς.
-Τέλεια.
Ένας άλλος πελάτης , Άραβας  πλήρωσε 5.000 ευρώ για after party με τέσσερις κοπέλες , όπως προκύπτει από τον συγκεκριμένο διάλογο.

-Ο Άραβας θα μπορούσε να κρατήσει τις κοπέλες και να κάνει ό, τι γουστάρει;
-Λοιπόν, έχω τα λεφτά, έχω πληρωθεί για αυτό το πράγμα, κατάλαβες;
-Ναι.
-Θα είναι όλο το βράδυ εκεί και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν,  θέλουμε πέντε χιλιάρικα, την ίδια τιμή που είπες και εσύ και μπορούν να μείνουν όλο το βράδυ και θα τις γυρίσει το πρωί με καράβι. Αλλά είναι για αύριο, αυτός έρχεται αύριο με ιδιωτικό τζετ.
-Κατάλαβα, απλά θέλεις με λίγα λόγια ουσιαστικά παρέα, όλη την ημέρα ή όλο το βράδυ;
-Ίσως κάνει after party και μου είχε ζητήσει νομίζω δύο λεσβίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
-Μπράβο ναι, αυτός, τώρα θυμάμαι, τέσσερις γυναίκες και δύο λεσβίες.

Ο …κόκορας, η κυρία,  ο φούρνος και η ξαπλώστρα.
 
Τα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος,  στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, στην προσπάθεια τους να μην εντοπιστούν, χρησιμοποιούσαν ευφάνταστες κωδικές ονομασίεςγια την κοκαΐνη, όπως "φίλη", "Τσάρλι", "Κόκορας" και "κυρία". «Φούρνο»  αποκαλούσαν την κρυψώνα των ναρκωτικών, "σπανακόπιτα" την κάνναβη και "μανιταρόπιτα" τη μεθαμφεταμίνη. Μάλιστα, όταν οι πελάτες ρωτούσαν αν είναι καλής ποιότητας τα ναρκωτικά φέρονται να απαντούσαν «τα καλύτερα που έχει δοκιμάσει. Αν δεν σου αρέσουν θα σου δώσω πίσω τα λεφτά σου».
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολουθεί:
-Ακούς; Φέρε μου από τον φούρνο.
-Στον φούρνο είμαι, τώρα πάω.
-Ναι ωραία, δύο μανιταρόπιτες.
-Ναι
-Και χαχαχαχα δύο... πώς είσαι; Καλά;
-Έλα πεινάω, τελείωνε.
-Ε, και μία κοτόπιτα.
-Δύο μανιταρόπιτες και μία κοτόπιτα;
-Ναι, ναι, εντάξει.
-Να σου πω, με τις σπανακόπιτες τίποτα;
-Ε, όχι προς το παρόν, τίποτα!
 
Η εξυπηρέτηση των …πελατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ήταν άμεση, όλο το 24ωρο,  σε κάθε σημείο του νησιού, όπως σκάφη ή σουίτες ξενοδοχείων, με το αζημίωτο φυσικά . Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που η παραγγελία έπρεπε να παραδοθεί σε  ξαπλώστρα γνωστής κοσμοπολίτικης παραλίας.

-Είναι η κοπέλα του μαζί και δεν πρέπει να ξέρει.
-Τι μα...κας, πώς θα τον βρω;
-Ξέρεις που είναι ο καναπές ο κεντρικός;
-Ναι.
-Είναι στην ξαπλώστρα εκεί μπροστά.
 
Η «καυτή» ατζέντα
 
Στην ατζέντα των κατηγορουμένων, όπως προέκυψε από την έρευνα υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες, ζάμπλουτοι Σαουδάραβες και Λιβανέζοι , αλλά και παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επίμαχες συνομιλίες καταγράφεται και το όνομα γνωστού πολιτικού προσώπου που όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν διασκέδαζε μαζί τους. Στις συζητήσεις τους αναφέρονται και σε γνωστό μοντέλο, πρώην εστεμμένη.
-Είμαι στο πάρτι, αν δεν είσαι εδώ είναι σαν να μην είσαι στην Μύκονο.
-Να έρθουμε; Θα μας φτιάξεις;
-Έλα, έλα. Μόλις ήπια μια γραμμή με την ….Για να δεις τον φίλο σου τι μπάλα παίζει.
Οι ξένοι που πήγαιναν στη Μύκονο για διακοπές , εκτός από τον τουριστικό οδηγό εμφανίζονται να είχαν μαζί τους και τα τηλέφωνα των φερόμενων ως διακινητών αφού οι …καλές υπηρεσίες διαφημίζονται από στόμα σε στόμα.
Η συζήτηση που έχει καταγράψει ο «κοριός» είναι ενδεικτική:
-Είμαι ο Αμπτνούλ, φίλος του Καρίμ, παιδί από την  Αίγυπτο, αυτός έδωσε σε εμένα τον αριθμό σου.
-Φίλος ποιανού; Α, του Καρίμπ.
-Καρίμ, Κρίμ.
-ΟΚ, ξέρω, ξέρω.
-ΟΚ. Θέλω κοκαΐνη, ΟΚ;
-Που είσαι τώρα;
-Είμαι στο …
-Θα είμαι σε πέντε λεπτά.
-Χρειάζομαι κάτι καθαρό σε παρακαλώ. Καθαρή κοκαΐνη.
-Είναι εντάξει, είναι εντάξει, εσύ να είσαι έξω σε δέκα λεπτά.   

 
Η δικογραφία βρίσκεται , πλέον, στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή Σύρου ο οποίος συνεχίζει την έρευνα του προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης. Ήδη, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχουν προφυλακιστεί δυο εκ των κατηγορουμένων, ο ένας πρώην λιμενικός. Ο τρίτος κατηγορούμενος,  που φέρεται ως συνεργάτης τους, αφέθηκε ελεύθερος.