Συνελήφθη 68χρονος που διακινούσε νοθευμένα αλκοολούχα ποτά

Στη σύλληψη ενός 68χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, ενώ αναζητείται ο 38χρονος γιος του, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών, προμηθευτών και αγοραστών.

Μετά από διερεύνηση υπόθεσης παρασκευής, εμφιάλωσης και διακίνησης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, εξακριβώθηκε ότι ο 68χρονος από κοινού με τον 38χρονο γιο του, είχαν εγκαταστήσει παράνομα εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, στις Αχαρνές και στο Ίλιον, τα οποία και διακινούσαν.

Συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης, ο συλληφθείς συνέλεγε άδειες φιάλες και χαρτοκιβώτια αλκοολούχων ποτών από κάδους ανακύκλωσης, έξωθεν κέντρων διασκέδασης και σούπερ μάρκετ. Στην συνέχεια, προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα την πρώτη ύλη και κατόπιν επεξεργασίας της, την εμφιάλωναν. Ακολούθως, τα τοποθετούσαν στα χαρτοκιβώτια και τα διέθεταν σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, χωρίς παραστατικά - τιμολόγια.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε οχήματα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα 51 διαφορετικών εταιρειών

- 6 δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου συστάσεως

- Υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης

- Το χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ

- 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατασχεθέντων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.