Ελεύθερο το ζευγάρι Ρομά για την αρπαγή ανηλίκου

Ελεύθερο αφέθηκε το ένα ζευγάρι των Ρομά που είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στον καταυλισμό της Τραπεζοντής, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφού με την ταυτοποίηση του DNA του μικρού αγοριού με τη νεαρή Ρομά που εμφανίστηκε από τη Θήβα, κατέπεσε συνολικά το κατηγορητήριο της αρπαγής ανηλίκου για το οποίο κατηγορούντο.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας δέχτηκαν τους ισχυρισμούς της νεαρής Ρομά, ότι με την συναίνεσή της είχε δώσει στην εξαδέλφη της να μεγαλώσει το 4χρονο αγοράκι της, αφού κυρίως οικονομικοί λόγοι την εμπόδιζαν να του προσφέρει τα προς το ζην η ίδια.

Εξάλλου, για τη δεύτερη υπόθεση με το άλλο ζευγάρι Ρομά, που συνελήφθησαν στον καταυλισμό των Καλυβίων Σοχά, εμφανίστηκε σήμερα μια Αλβανίδα Ρομά, που δηλώνει στην ανακριτική αρχή πως είναι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού.

Έτσι όλα δείχνουν ότι επαναλαμβάνεται η διαδικασία και αναμένεται να διαταχθεί η λήψη βιολογικού υλικού, για να εξεταστεί εργαστηριακά αν ταυτίζεται το DNA της γυναίκας που εμφανίστηκε ως βιολογική μητέρα με το DNA του μικρού κοριτσιού.