Καταζητούμενοι τρομοκράτες στη Γερμανία πιάστηκαν στο Παγκράτι

Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας και Τουρκίας, 47 και 56 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, των γαλλικών και των γερμανικών Αρχών, για τρομοκρατία.

Οι δύο καταζητούμενοι συνελήφθησαν στο Παγκράτι, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι γερμανικές Αρχές με έγγραφό τους ζήτησαν τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων, με αιτιολογικό ότι σχετίζονται με επιχείρηση που πραγαμτοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία, για υπόθεση τρομοκρατίας, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές στις ελληνικές Αρχές οι λεπτομέρειες.

Ο 47χρονος Γερμανός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν απο 15 μέρες και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη. Μετά τη σύλληψή του και την ταυτοποίηση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, διαπιστώθηκε ότι καταζητείται και με παλιό ένταλμα των γαλλικών Αρχών, επίσης για τρομοκρατία.

Σήμερα συνελήφθη και ο 56χρονος Τούρκος, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1987 και μόλις πριν από έναν μήνα ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο υπήκοος Γερμανίας, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού έως την έκδοσή του στην Γερμανία, ενώ ο υπήκοος Τουρκίας θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.