Απολογείται η Αγγελική και ο Ιάσονας για την υπόθεση Ξηρού

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας δίνει σήμερα η Αγγελική Σπυροπούλου η οποία θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. Η νεαρή φοιτήτρια είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως αναμένουν με ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αρνηθεί να απολογηθεί.

Η Αγγελική Σπυροπούλου, για περισσότερο από δυο μήνες, ήταν καταζητούμενη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κρύβονταν στο σπίτι της 60χρονης μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν ποινές κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, μετά τον εντοπισμό της Αγγελικής τόσο η Αθηνά Τσάκαλου όσο και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο κύκλος των απολογιών που άνοιξε μετά τις τελευταίες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού κλείνει με την απολογία του 39χρονου "Ιάσονα", ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με τις αρχές, γενετικό υλικό του κατηγορούμενου εντοπίστηκε σε εμπρηστικούς μηχανισμούς. Πάντως, ο 39χρονος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.