Στον εφέτη ανακριτή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τους Πυρήνες

Για πράξεις που φέρονται να τον εμπλέκουν με ενέργειες που αφορούν στην υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Χριστόδουλος Ξηρός απολογείται το πρωί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς  Χρήστος Τσάκαλος.

Ο Χρήστος Τσάκαλος οδηγείται στις 10 το πρωί στον εφέτη ανακριτη Ευτ. Νικόπουλο ο οποίος χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας.

Στα αυτόφωρο Πειραιά, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία οδηγήθηκαν οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων, στα Περιστέρια Σαλαμίνας, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου την οποία αναζητούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η κατηγορία εναντίων των δύο γυναικών είναι πλημμεληματικού βαθμού, ενώ η Αγγελική που συνελήφθη φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα που σχεδίαζε με τον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό τη βομβιστική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό την απόδραση προφυλακισμένων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο γυναίκες είναι η 60χρονη μητέρα και η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου που μαζί με τον αδελφό του Χρήστο είναι έγκλειστοι ως μέλη των Πυρήνων και συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την Αγγελική. Χθες, οδηγήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα αφού περάσουν πρώτα τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα δικαστήρια Πειραιά.

Την Πέμπτη απολογείται η Αγγελική

Την  ερχόμενη Πέμπτη θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή η Αγγελική Σπυροπούλου η οποία θεωρείται  πρόσωπο κλειδί στην ομάδα που σχεδίαζε την απόδραση των καταδικασμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού και συνεργαζόταν με το Χριστόδουλο Ξηρό.

Η 22χρονη ζήτησε και έλαβε  προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Για κανιβαλισμό των συγγενικών τους προσώπων κάνουν λόγο οι Πυρήνες σε νεότερη ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο, με αφορμή τις πρόσφατες συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν:

"Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπουμε να κανιβαλίζουν τους συγγενείς μας και τους φίλους τους. Η Αντιτρομοκρατική ξεπέρασε τα όρια. Οι αντίπαλοι της είμαστε εμείς, και όχι οι συγγενείς μας. Ως εδώ, λοιπόν. Από σήμερα, 2/3, ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να προστατεύσουμε τους συγγενείς μας και τους φίλους τους, ώστε να μη μπουν φυλακή. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας, και μόνο εμείς θα τη σηκώσουμε. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Αν βάλουν αυτούς στη φυλακή, προτιμάμε να διαλέξουμε το θάνατο..."