Ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους ως συνεργούς του Χρ. Ξηρού

Με βαρύτατα αδικήματα είναι αντιμέτωποι οι δυο συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με πρωταγωνιστή το Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος ο οποίος συνελήφθη στο Γαλάτσι θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα.

Σε δήλωσή του ο Κ. Παπαδάκης συνήγορος του κατηγορουμένου ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και πως σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την Δευτέρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος αρνείται όσα του αποδίδονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.