Έκλεβαν τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών

Συνελήφθησαν έξι μέλη σπείρας που διέπραττε απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων με πλαστογραφίες.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις τις προηγούμενες ημέρες, στο Μοσχάτο, την Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, την Κόρινθο και την Καλαμάτα, ενώ αναζητούνται ακόμα έξι συνεργοί, μεταξύ των οποίων και ένας 49χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν πλαστογραφίες δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων, ειδικών πληρεξουσίων, λογαριασμών Οργανισμών, εγγράφων θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά και με τη χρήση των οποίων προέβαιναν στην ανάληψή τους, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση από την αστυνομία σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι τον Οκτώβριο ένας από τους συλληφθέντες συνοδευόμενος από συνεργό του που αναζητείται, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο δελτίο ταυτότητας, πλαστό λογαριασμό δημοσίου οργανισμού και εκκαθαριστικό σημείωμα, με στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2014, απέσπασαν τμηματικά χρηματικό ποσό ύψους 250.000 ευρώ, από τραπεζικούς λογαριασμούς του θανόντα.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, μαζί με έναν 45χρονο που αναζητείται, ανέμεναν τους συνεργούς τους έξω από την τράπεζα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας είχαν επιχειρήσει ανάληψη επιπλέον χρηματικού ποσού 30.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος της ομάδας είναι ο ίδιος που είχε αρχηγικό ρόλο και σε άλλη εγκληματική ομάδα που διέπραττε παρόμοια αδικήματα και μέλη της οποίας συνελήφθησαν τον Οκτώβριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.