Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε κέντρα διασκέδασης στο Γκάζι

Εντείνονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε κέντρα διασκέδασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ή όχι η ασφαλιστική νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων την Κυριακή το πρωί συνελήθη ένας ημεδαπός ως προσωρινά υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω κέντρο διασκέδασης, το οποίο λειτουργεί με δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, προέκυψε ότι στερούνταν της απαραίτητης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οκτώ από τους εργαζόμενους του καταστήματος δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία), κατά παράβαση της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ενημερωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), προκειμένου να επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.