Μικρολίμανο: Φωτογραφία του δράστη έχει στα χέρια της η αστυνομία

Γνωστό από παλαιότερες υποθέσεις, είναι στους κύκλους της Αστυνομίας το όνομα του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έντεκα άτομα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Σημειώνουμε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός. 

Μετά το πρωτοφανές μακελειό σε μπαρ στον Πειραιά, 15 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Έντεκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικόν. 

Οι επτά νεαροί τραυματίες κρίθηκε ότι ειναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί αν κινδυνεύει η ζωη τους. Φέρουν τραύματα στα χέρια, στο θώρακα και στο κεφάλι από τους πυροβολισμούς του άγνωστου δράστη. Οι δύο εκ των τραυματιών φέρουν τραύματα στο θώρακα και μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για να χειουργηθούν, αφού στο Αττικόν δεν λειτουργεί θωρακοχειρουργική κλινική. Οι τραυματίες είναι όλοι νεαρής ηλικίας, κάτω των 30 ετών.

Αυτή τη στιγμή οι τρεις από τους έντεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο δράστης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, διασκέδαζε στο κλαμπ επί της Ακτής Δηλαβέρη, όταν ξαφνικά έφυγε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και στη συνέχεια επέστρεψε έχοντας μαζί του το καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά, αφού απείλησε πελάτες και υπαλλήλους, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σπέρνοντας τον πανικό στους θαμώνες αλλά και στους περίοικους. 

Επίσης, από την Αστυνομία εξετάζεται μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε «σήμερα θα πεθάνετε» ή «τώρα θα χυθεί αίμα». 

Μετά την επίθεση ο ένοπλος, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί.

Το περιστατικό

Το περιστατικό συνέβη στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο, όταν, ένας θαμώνας του μαγαζιού, σύμφωνα με την Αστυνομία,  βγήκε έξω από τον χώρο του καταστήματος κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των υπόλοιπων θαμώνων.

Στο σημείο έφτασαν 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, και 4 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόταν κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο μαγαζί από μία γυναίκα.