Οφθαλμίατρος με χειροπέδες για “φακελάκι” 300 ευρώ

Οφθαλμίατρος, προϊστάμενος κλινικής νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, συνελήφθη επειδή ζήτησε 300 ευρώ από συγγενή ασθενούς για την πραγματοποίηση εγχείρησης.

Ο γιατρός κατηγορείται για δωροληψία και απείθεια και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του 51χρονου οφθαλμίατρου, που εργαζόταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ίδιου του ατόμου από το οποίο ο γιατρός απαίτησε τα 300 ευρώ.

Η εγχείριση, στην οποία προγραμματιζόταν να υποβληθεί συγγενής του καταγγέλλοντος ήταν εγχείριση "καταρράκτη" και η υπόσχεση του γιατρού ήταν ότι με τα 300 ευρώ θα παρακάμπτονταν οι διαδικασίες εξέτασης και εισαγωγής στο νοσοκομείο, όπως επίσης και η λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν ο οφθαλμίατρος, ως προϊστάμενος οφθαλμολογικής κλινικής.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου, στο γραφείο του ιατρού στο νοσοκομείο, το οποίο δεν έγινε γνωστό, ο καταγγέλλων του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο ύστερα βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο οφθαλμίατρος προσπάθησε να απωθήσει από το γραφείο τους αστυνομικούς, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

(φωτογραφία αρχείου)