ΚΕΕΡΦΑ: Κινητοποίηση για τη δίκη των 65 για την Αμυγδαλέζα

Με αφορμή τη δίκη των 65 κρατούμενων για τα επεισόδια στο "Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών" της Αμυγδαλέζας, που ξεκινάει τη Δευτέρα, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» και η Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου. 

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν δύο μετανάστες, αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Ο Μοχάμεντ και ο Ζάχεντ κατήγγειλαν ότι αυτό ξεκίνησε από την άρνηση των αστυνομικών να επιτρέψουν στους μετανάστες να πιουν νερό, αλλά και από την αντίδραση των τελευταίων στις άθλιες συνθήκες διαμονής στα κοντέινερ. Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες έκαναν, επίσης, λόγο για σκηνές άγριας αστυνομικής βίας, με ξύλο, προσβολές και εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ κατήγγειλαν ότι κάποιοι από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αμυγδαλέζα χαιρετούσαν ναζιστικά. «Οι αστυνομικοί δεν μας βλέπουν ως ανθρώπους», κατέληξαν. 

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, διατύπωσαν τα αιτήματα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτήρισαν, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες, να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι και να γίνει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα και τις ευθύνες της αστυνομίας σε όσα καταγγέλλονται. 

Ο κ. Κωνσταντίνου θα παραστεί στη δίκη ως μάρτυρας για να καταθέσει, προκειμένου να αναφερθεί στις μαρτυρίες δεκάδων μεταναστών, που όπως είπε, τηλεφωνούσαν στα γραφεία της ΚΕΕΡΦΑ και περιέγραφαν τι συνέβαινε. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί, επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί.