Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση στην πλατεία Βάθη

Ένας άνδρας νεκρός και μια γυναίκα τραυματισμένη ήταν ο τραγικός απολογισμός από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε, στις 04:00 της Παρασκευής, σε καφενείο, στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης, στην περιοχή της πλατείας Βάθη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα τζιπ με φιμέ τζάμια στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα σταμάτησε μπροστά στο καφενείο και ο συνοδηγός "γάζωσε", με πυροβόλο όπλο -πιθανολογείται ότι ήταν τύπου καλάσνικοφ- το καφενείο όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχαν συνολικά επτά θαμώνες.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ, το όχημα ανήκει σε αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.

Η περιοχή βάφτηκε στο αίμα.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας ο οποίος, την ώρα εκείνη, ήταν έξω από την πόρτα του καφενείου, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα που ήταν δίπλα του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι δράστες, στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο, τα κίνητρα της φονικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα και πιθανολογείται ότι θα διευκρινιστούν, όταν εξακριβωθούν τα στοιχεία του θύματος, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν και ο στόχος.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.