Κοινή επιστολή Κουφοντίνα – Γουρνά από τις φυλακές Κορυδαλλού

Κοινή επιστολή έδωσαν στη δημοσιότητα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι καταδικασμένοι  Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς.

Μέσω τις επιστολής εξαπολύουν βολές κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «χρειάστηκαν μονάχα λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν σαν βρεγμένες γάτες τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για αποδέσμευση από το ΔΝΤ και το εναπομείναν πρόγραμμα και να υπακούσουν στις επιταγές της τρόικας για νέο συγκεκαλυμμένο μνημόνιο».

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: «Όταν στο τέλος του καλοκαιριού το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, με τους γνωστούς παραληρηματικούς ακροδεξιούς, αποδοκίμαζε τη στάση της Αργεντινής στη διαμάχη της με βορειοαμερικάνικο fund, νομιμοποιούσε ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτών των αρπακτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων να επιβάλλονται στις εθνικές οικονομίες και να καθορίζουν τις τύχες των λαών. Υστερα από δύο μήνες ήρθε η ώρα να υποστούν οι ίδιοι έναν αντίστοιχο εκβιασμό, όταν τέτοια funds, που διακρατούν τίτλους και ομόλογα, προκάλεσαν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των περιθωρίων επιτοκίου των δεκαετών ΟΕΔ». 

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της “17 Νοέμβρη” και του “Επαναστατικού Αγώνα” υπογράφουν κοινή επιστολή. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή: