Cyberkid: Πιλοτική εφαρμογή σε 600 σχολεία, σε όλα σε 7 μήνες

Έρχεται η πρώτη εφαρμογή στα σχολεία του προγράμματος Cyberkid της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου, τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στα σχολεία, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη το πρόγραμμα Cyberkid, που αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα σχολεία που θα δοκιμάσουν την εφαρμογή θα είναι 600.

"Θέλουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να μην «τσιμπάνε» στις παγίδες του Διαδικτύου", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. 

Σε διαδραστική (interactive) τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, τα περισσότερα στην Αττική, παρουσιάστηκε η εφαρμογή (application) του Cyberkid, η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, αλλά και smartphones, tablets, android και IOS. Το CyberKid είναι ένας διαδικτυακός τόπος, στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας Cyber Alert, αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, κατά τον ίδιο τρόπο με σκοπό έως τον ερχόμενο Απρίλιο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.