Αιγάλεω: Έλληνας 85χρονος ο νεκρός στα σκουπίδια

Από την οδοντοστοιχία του αναγνωρίστηκε τελικά το θύμα της αποτρόπαιης δολοφονίας του Αιγάλεω.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούσαν πυρετωδώς την περίεργη υπόθεση, για να διαλευκάνουν αν πρόκειται για έγκλημα πάθους, είτε ορμώμενο από προσωπικές διαφορές, είτε για μαφιόζικη ενέργεια, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του νεκρού, που βρέθηκε καμμένος και με κομμένα δάχτυλα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται για ηλικιωμένο, 85 ετών, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε μετά την ταυτοποίηση, έμενε ένα τετράγωνο πιο πάνω από το σημείο όπου οι δράστες επιχείρησαν να εξαφανίσουν το πτώμα του.

Η κόρη του, μάλιστα, είχε δηλώσει την εξαφάνισή του πριν από μέρες.

Στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας βρίσκονται άτομα του στενού περιβάλλοντος του θύματος που δίνουν καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την διακρίβωση των κινήτρων της ανθρωποκτονίας και τον εντοπισμό των δραστών, αλλά το ερωτικό έγκλημα δείχνει να απομακρύνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι ήταν καμένος και έλειπαν τα δάχτυλά του, θόλωσε το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς τότε είχε εκτιμηθεί ότι βρισκόταν περίπου στην ηλικία των 60 ετών.

Αυτός ήταν, άλλωστε, ο σκοπός των δολοφόνων: να παραμορφώσουν όσο το δυνατόν το άψυχο σώμα του, ώστε να μην αναγνωρίζεται ή να αναγνωρίζεται δύσκολα...

Η αστυνομική έρευνα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος και για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.