Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στα Τρίκαλα

Eννέα δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών για το κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.

Οι αστυνομικοί κάνουν περαιτέρω έρευνα στα Τρίκαλα για να αποκαλύψουν τις ενέργειες της σπείρας στις πλήρεις διαστάσεις τους.

Φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας εμφανίζεται ένας 45χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα στη συνάντηση με τους υποψήφιους θετούς γονείς χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το κύκλωμα είχε διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους στις παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τα μέλη του προσέγγιζαν στη Βουλγαρία ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν να δώσουν τα μωρά που θα γεννούσαν τους για υιοθεσία έναντι αμοιβής, ενώ φρόντιζαν να γεννήσουν σε ελληνικά μαιευτήρια και κυρίως στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο για τον τοκετό.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις συλληφθέντες απολογήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σε μια διαδικασία που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (!), ενώ η Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίας σε βάρος τους και αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η προφυλάκισή τους μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει εξακριβωθεί από τις Αρχές ότι το κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον έντεκα παράνομες υιοθεσίες βρεφών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία επταετία και από την αστυνομία εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλες, που έχουν παραμείνει μακριά από τα φώτα.