Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για τα επεισόδια στο Κερατσίνι

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής γύρω στα 60 άτομα, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Οι προσαγωγές προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το αστυνομικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν τη νύχτα πάνω από 100 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό, η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με εντάσεις, επεισόδια και προσαγωγές.

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.

Η πορεία ήταν προγραμματισμένη να καταλήξει στην Πλατεία Μέμου ή αλλιώς Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες άφησαν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

Στην πλατεία αυτή ο Παύλος Φύσσας έδινε τις συναυλίες του.