Επεισοδιακή έρευνα αστυνομικών για ναρκωτικά σε σπίτι

Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι διαπραγματεύσεις αστυνομικών με τρεις άνδρες, ηλικίας από 41 έως 45 ετών, οι οποίοι αρνούνταν να κάνει έρευνα η σστυνομία στο σπίτι τους, στο Γαλατά Ναυπακτίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για καλλιέργεια ναρκωτικών από τους προαναφερόμενους, πήγαν στο σπίτι τους, στο Γαλατά Ναυπακτίας, για να κάνουν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν έξω από το σπίτι, οι τρείς άνδρες τούς αρνήθηκαν την είσοδο, ενώ ένας από αυτούς απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει με μαχαίρι.

Αμέσως οι αστυνομικοί απέκλεισαν το χώρο του σπιτιού, ενώ έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στον Γαλατά ειδικός διαπραγματευτής και ψυχολόγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν ύστερα από τέσσερις ώρες, ο άνδρας που απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει πείσθηκε να μην πραγματοποιήσει την απειλή του και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, μαζί με τους άλλους δύο που ήταν μαζί του. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 18 δενδρύλλια κάνναβης και 190 γραμμάρια χασίς.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, από κοινού, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.