Έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός ατόμου και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ακόμα για παιδική πορνογραφία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., μετά από στοχευμένες έρευνες που πραγματοποίησαν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 199 διαφορετικές διευθύνσεις IP, κατείχαν και προσέφεραν για διαμοιρασμό εικόνες και βίντεο που περιείχαν πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή πέντε χρηστών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, για τις περιπτώσεις αυτές διεξήχθησαν έρευνες:

- Σε οικία Κύπριου υπηκόου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι.

- Σε οικία 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής.

- Σε οικία 37χρονου στον Κορυδαλλό, όπου δε βρέθηκε τίποτα σχετικό με την υπόθεση, ενώ για την περίπτωση αυτή διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων.

- Σε οικία 39χρονου ημεδαπού στο Χολαργό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σκληροί δίσκοι και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης.

- Σε οικία 43χρονου ημεδαπού στην Αθήνα, όπου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.

Στην τελευταία περίπτωση, ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.