Με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά η Ρούπα – Φόβοι για χτύπημα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη. Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές έρευνες των στοιχείων που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο του Αμαρουσίου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σημειώνουν ότι η «υπαρχηγός» του Επαναστατικού Αγώνα πιθανότατα να κυκλοφορεί με το περιβόητο ασημί αυτοκίνητο που είχε αγοράσει το ζεύγος με πλαστά στοιχεία, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι είναι οπλισμένη.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έχει γίνει αποδέκτης βοήθειας ώστε να διαφύγει της σύλληψης από κοινούς ποινικούς, πιθανότατα της ομάδας Παλαιοκώστα, με τον οποίο η σύνδεση θεωρείται πια δεδομένη, ενώ δεν αποκλείεται χτύπημα με τη συνδρομή τους ως αντίποινα για τη σύλληψη Μαζιώτη.

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση φωτογραφιών της Πόλας Ρούπα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, οι αρχές εκτιμούν ότι ο κλοιός για τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη στενεύει ακόμη περισσότερο.

Οι έρευνες για τα ίχνη της Πόλας Ρούπα εντοπίζονται στις περιοχές των Πατησίων και του Αγίου Νικολάου, όπου η αστυνομία αναζητά και τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και σε Κυψέλη, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Μάκρη και Γραμματικό Αττικής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για φυγή της συντρόφου του Μαζιώτη στην Ακράτα Κορινθίας.

Παράλληλα συνεχίζεται καθημερινά η προσπάθεια εντοπισμού και της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα, που πιθανότατα να έχει ακόμα μέσα τα εκρηκτικά, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που έχουν χρησιμοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης.

Αδυνατισμένη και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, είναι ο νούμερο ένα στόχος για την αστυνομία.

Η Ρούπα, έχει προβεί σε αλλαγή των εξωτερικών ατομικών χαρακτηριστικών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας. Εχει κόψει κοντά τα μαλλιά της και έχει αλλάξει το χρώμα τους για να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Επίσης έχει χάσει αρκετά κιλά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαν οι αρχές προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος και εντοπίστηκαν ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες σε σειρά καταστημάτων της περιοχής όπου διέμενε το ζευγάρι.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι η Ρούπα, η οποία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έφυγε από το διαμέρισμα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, εκτός από τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία -όπως φορητός υπολογιστής, ενδεχομένως με υλικό από τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα»- ενδέχεται να έχει πάρει μαζί της και ένα πιστόλι. Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε στο σπίτι η Αντιτρομοκρατική, εντοπίστηκαν δύο άδειες θήκες πιστολιών, η μία από τις οποίες ταιριάζει στο όπλο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης κατά τη σύλληψή του.

Για τις εξελίξεις των ερευνών ενημερώθηκε την Τρίτη και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήγε στη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.