Πώς έγινε άφαντη η Πόλα Ρούπα

Με τη συνδρομή κοινών ποινικών φαίνεται πως καταφέρνει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, να διαφεύγει της σύλληψης. Αυτό θεωρείται δεδομένο πλέον στις τάξεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ειδικά μετά τη σύνδεση που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ του φερόμενου ως αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας Παλαιοκώστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως εκτιμούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, η λεία που έχει καταφέρει να αποκομίσει από τις ληστείες του Επαναστατικού Αγώνα και η οποία υπολογίζεται σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ, είναι αυτή που με τη βοήθεια και των ποινικών, ενδεχομένως της ομάδας Παλαιοκώστα – αλλά όχι μόνο – να έχει εξασφαλίσει τη διαφυγή της Πόλας Ρούπα με το γιο της.

Εξάλλου, μέχρι τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, οι Αρχές θεωρούν ότι το ζεύγος κατάφερνε να ζει με αυτά τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει από τις ληστείες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, το ζεύγος είχε προβλέψει το σενάριο να συλληφθεί ένας εκ των δύο, οπότε είχε καταστρώσει και σχετικό πλάνο διαφυγής.

Από την πλευρά του πάντως ο Νίκος Μαζιώτης, όπως αναμενόταν, δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί καθόλου με τις Αρχές.