Μαζιώτης: Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται

Λίγο μετά τις 15:00, ο 27ος τακτικός ανακριτής πέρασε την έξοδο του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Για περίπου μια ώρα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Νίκο Μαζιώτη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, όπου κρατείται καλώντας τον να απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά την πρόσφατη σύλληψή του.

Ο Νίκος Μαζιώτης απάντησε στις κατηγορίες με πολιτική δήλωση. λέγοντας ότι "τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης".  Κατά τον ίδιο, "άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του» καθώς «συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία, που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας".  

Ο ανακριτής δεν υπέβαλε άλλες ερωτήσεις καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι δεν θα απαντήσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Νίκος Μαζιώτης -που εκτίει ήδη 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα - κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης δήλωσε οτι ο Νίκος Μαζιώτης περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Επισημάνθηκε ακόμα ότι αναμένεται να αποκατασταθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινώνιων του και του προαυλισμού του.

Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος ο Νίκος Μαζιώτης δεν έχει δικαίωμα προαυλισμού με τους υπόλοιπους κρατούμενους και στο διπλανό κελί ασφαλείας κρατείται ο καταδικασθείς για τη δράση της 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις από τη σύλληψη Μαζιώτη