Ελληνική εταιρεία διακινούσε παράνομα φάρμακα για τον καρκίνο

Σκευάσματα, τα οποία εισήγαγε και διακινούσε φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, με έδρα τα Σκόπια, εμπλέκεται σε διακίνηση και διάθεση φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με Αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι χειρίζονται σχετική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Όπως προέκυψε, δύο εταιρείες διαμεσολάβησης- μεταφοράς και αποθήκευσης εμπορευμάτων- με έδρα στη Βάρη και τον Ασπρόπυργο- φέρονται να διατηρούσαν "συνεργασία" με τη φαρμακευτική εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, στην εγκαταστάσεις των οποίων εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός παραστατικών, από τα οποία προέκυψε ότι, τα επίμαχα φαρμακευτικά σκευάσματα, εισάγονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Η φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τα Σκόπια, εισήγαγε στη χώρα και στη συνέχεια σε μικρές ποσότητες πραγματοποιούσε αποστολές, μέσω των -υπό έλεγχο- μεταφορικών εταιρειών, προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα την Ιταλία, με την τιμή των συγκεκριμένων σκευασμάτων να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενες εταιρείες δε διαθέτουν την απαραίτητη εκ του Νόμου -και για την ασφάλεια των καταναλωτών- άδεια Ε.Ο.Φ, με την πράξη να αποτελεί διοικητική παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 100.000 ευρώ.

Ο υπολογισμός της οικονομικής αξίας των διακινούμενων φαρμάκων και των διαφυγόντων φόρων, για τουλάχιστον δύο χρόνια- είναι το χρονικό διάστημα που έχει διαπιστωθεί η παράνομη δραστηριότητα και διακίνηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων- δεν έχει προσδιοριστεί, λόγω του μεγάλου ύψους της κοστολόγησης.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και το προανακριτικό υλικό μαζί με την έκθεση του Ε.Ο.Φ- θα επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις- αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.