Ηρωίνη: Ο εφοπλιστής, ο έμπορος διαμαντιών και ο 15χρονος

Με αστυνομικό μυθιστόρημα υψηλών... προδιαγραφών μοιάζει η πρωτοφανής υπόθεση, που αποκαλύφθηκε με την τεράστια ποσότητα ηρωίνης, η οποία βρέθηκε στο σπίτι Έλληνα εφοπλιστή στη Φιλοθέη. Η βίλα ανήκει σε έναν Έλληνα, που έζησε και δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στη Νότια Αφρική με το εμπόριο διαμαντιών και έχει φύγει από τη ζωή.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί ποτέ στην Ευρώπη. 

Για την ώρα έχουν συλληφθεί 11 άτομα για την υπόθεση, 5 εξ αυτών είναι Τούρκοι υπήκοοι. Και οι 11 οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και η κόρη του διαμαντέμπορου, ο σύντροφός της και ο 40χρονος πρώην σύζυγος της (εφοπλιστής, που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 5 τάνκερ στο Ντουμπάι).

Διαβάστε σχετικά: Εφοπλιστική οικογένεια στο κύκλωμα με την ηρωίνη ενός τόνου

Αίσθηση προκαλεί και ο ρόλος ενός ανήλικου, ενός αγοριού 15 ετών, γιου της γυναίκας που προαναφέρθηκε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 15χρονος έστελνε από το κινητό του μηνύματα και ενημερώσεις προς τα μέλη της σπείρας για τις κινήσεις της αστυνομίας και προειδοποιήσεις ότι η επιχείρηση κινδύνευε.

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο κάποιο άλλο μέρος της σπείρας να χρησιμοποιούσε το κινητό του 15χρονου.

Η αξία της ποσότητας του ναρκωτικού, που βρέθηκε συνολικά στα δύο κρησφύγετα της σπείρας, το σπίτι του εφοπλιστή και μια αποθήκη στο Κορωπί, ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα, που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα (διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες). 

Επιχείρηση πρωτοφανών διαστάσεων

Τη σπείρα διακίνησης των ναρκωτικών αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA. Αυτή η πληροφορία εγείρει ερωτήματα για πιθανά παρακλάδια της σπείρας και σε άλλες χώρες.

Στην επιχείρηση - μαμούθ για την αποκάλυψη του κυκλώματος συμμετείχε και το Λιμενικό αλλά και το ΣΔΟΕ.

Οι αρχές είχαν υπό παρακολούθηση τον εφοπλιστή εδώ και πολλούς μήνες. Μια ανεπιβεβαίωτη ακόμη πληροφορία αναφέρει ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε διασυνδέσεις με κυκλώματα τζόγου και πως και ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με παράνομα στοιχήματα. Φαίνεται πως αυτή η εμπλοκή με τον τζόγο ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα, που κίνησε τις υποψίες των αρχών, αυτή η πληροφορία όμως μένει να επιβεβαιωθεί επισήμως. 

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η ηρωίνη εισαγόταν από το Αφγανιστάν και θα διακινούνταν στην Ευρώπη.