Ακόμη και επίθεση στο Λευκό Οίκο ετοίμαζε ο τζιχαντιστής της Θράκης, Μάξιμος

Σεσημασμένος τρομοκράτης που συνελήφθη στην Ελλάδα και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη

Μια υπόθεση θρίλερ φαίνεται να κρύβεται πίσω από την καταδίκη των δυο νεαρών τζιχαντιστών που καταδικάστηκαν πριν από λίγες μέρες από την ελληνική Δικαιοσύνη, τον διαβόητο Μάξιμο και τον 21χρονο συνεργό του από την Υεμένη που συνελήφθησαν μαζί.

Ο Μάξιμος και ο συνεργός του συνελήφθησαν πέρυσι στην Αλεξανδρούπολη. Δικάστηκαν πριν από λίγες μέρες στη Θράκη.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αναφέρουν ότι ο ένας τζιχαντιστής, ο Μάξιμος, ανακρίθηκε από την Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα ακόμη και στο Λευκό Οίκο. Επιπλέον φέρεται να ήταν στρατολογητής μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσω του facebook.

Ο Μάξιμος είχε συλληφθεί στο παρελθόν στο Σαράγεβο το 2005, όμως αποφυλακίστηκε το 2011. Σημειώνεται πως με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν πριν περίπου ένα μήνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.