Τι δείχνει η νεκροψία για την εκτέλεση του Γρίβα στα Γλυκά Νερά

Δύο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα δέχθηκε ο 47χρονος

Δύο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα δέχθηκε ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας από τον ψυχρό εκτελεστή που πυροβόλησε εναντίον του εννέα φορές, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, αυτό προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή που έφτασε χθες στα χέρια των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο δράστης μπορεί να είναι ακόμα και «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής.

Ο ένοπλος κατέβηκε το πρωί της Τρίτης από το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai που το οδηγούσε συνεργός του, πλησίασε με ψυχραιμία σε απόσταση ενός μέτρου τον Γρίβα και άρχισε να τον «γαζώνει», μπροστά στα μάτια του 11χρονου που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο του πατέρα του και μπροστά σε μία μητέρα που μόλις είχε αφήσει το παιδί της στο σχολείο και είχε πάρει το δρόμο του γυρισμού για το σπίτι της.

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Γρίβα συνέχισε να πυροβολεί παρότι από τις πρώτες δύο σφαίρες εκτιμάται ότι ο στόχος του ήταν ήδη νεκρός. Το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα του βρισκόταν ένα 11χρονο παιδί δεν επηρέασε την αδίστακτη δράση του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία λίγη ώρα πριν τη δολοφονία βρισκόταν κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών μία παρέα «φουσκωτών». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριακές ενδείξεις, στην επίθεση πήραν μέρος τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, δύο εκ των οποίων βοήθησαν στη διαφυγή των ατόμων που επέβαιναν στο Hyundai.

Στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς είναι «ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές, δεν αποκλείεται από τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα για τη διάπραξη του εγκλήματος και στη συνέχεια να αποχώρησαν. Η Αστυνομία έχει πάρει άτυπες καταθέσεις από περίπου 10 άτομα που έχουν σχέση με τη νύχτα, στην προσπάθειά της να βρει το ποιος θα μπορούσε να έχει κίνητρο να εκτελέσει το Γρίβα. Ο 47χρονος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αποδέκτες αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να είχε κόψει όλους τους δεσμούς συνεργασίας με άλλα ονόματα της νύχτας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτιμούσε να δρα μόνος του με τη δική του ομάδα, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά.