Στη φυλακή για 10 χρόνια ο 15χρονος που σκότωσε τον 6χρονο στην Κομοτηνή

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 18 ετών στον 15χρονο που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Μεχμεταλή

Ποινή 10 ετών θα εκτίσει στη φυλακή ο 15χρονος κωφάλαλος από την Κομοτηνή που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο, επίσης κωφάλαλο, Μεχμεταλή Σεζάλ, σε ένα έγκλημα που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη πανελληνίως.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 15χρονο συνολική ποινή 18 ετών: 10 για ανθρωποκτονία, 4 ετών για βιασμό και 4 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ωστόσο λόγω του ότι ο δράστης είναι ανήλικος θα εκτίσει μόνον τα 10 ενώ είναι πιθανόν, αν συντρέχουν οι συνθήκες να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ποινή του.

Όπως μετέδωσε η Φωνή της Ροδόπης, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εκδίκασε την υπόθεση της δολοφονίας κεκλεισμένων των θυρών και ο 15χρονος επέστρεψε, μετά την καταδίκη του, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων της Κορίνθου.

Ο 15χρονος απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων με την βοήθεια ειδικής διερμηνέα και φέρεται να δήλωσε μεταμέλεια για το θάνατο του 6χρονου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος, από την πλευρά του κατηγορούμενου βρέθηκαν στην αίθουσα μόνο η αδελφή του και η συνήγορός του, ενώ μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν οι γονείς του 6χρονου και ένας αστυνομικός που είχε πάρει μέρος στην εξιχνίαση του πρωτοφανούς εγκλήματος.