Στον ανακριτή ο παραολυμπιονίκης για τη δολοφονία του ξενοδόχου

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση εκτιμάται ότι είναι η 40χρονη πρώην σύζυγος του θύματος η οποία φέρεται να διατηρεί σχέση με τον κατηγορούμενο

Ενώπιον του ανακριτή καλείται να δώσει, σήμερα, εξηγήσεις ο 39χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε 47χρονο ξενοδόχο, την περασμένη Πέμπτη στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο.  
 
O νεαρός άνδρας προσήλθε στο γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τις 9 το πρωί και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε: "σεβαστείτε τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολη στιγμή, σας παρακαλώ".
 
Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση εκτιμάται ότι είναι η 40χρονη πρώην σύζυγος του θύματος η οποία φέρεται να διατηρεί σχέση με τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, η μαρτυρία της γυναίκας θεωρείται καθοριστική στην προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να συνθέσουν τα κομμάτια του πάζλ της υπόθεσης προκειμένου να ρίξουν φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της. Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης  σήμερα θα δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε τον 47χρονο άνδρα με τον οποίο συναντήθηκαν στο πρακτορείο του. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει πως δεχόταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του όσο και τα την υπόλοιπη  οικογένεια του με στόχο να μην παραστεί ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε το πρώην ζευγάρι για την επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών τους.
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες,  η αλλαγή στη στάση του 39χρονου ο οποίος εμφανίζεται να έχει ανατρέψει τον αρχικό του ισχυρισμό πως το φονικό όπλο ανήκε στον θύμα ομολογώντας πως ήταν δικό του.
 
Αυτή η παραδοχή διαφοροποιεί και την αρχική περιγραφή που φέρεται να είχε κάνει ο κατηγορούμενος αμέσως μετά την σύλληψη του όταν είπε στους αστυνομικούς πως ο 47χρονος μετά από καβγά τον απείλησε με ένα περίστροφο και εκείνος κατάφερε να τον αφοπλίσει. «Θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους. Ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε… Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι» φέρεται να είπε αρχικά για να παραδεχτεί στη συμπληρωματική  απολογία του πως το όπλο ήταν δικό του και το είχε για να προστατευτεί από πιθανή ληστεία στο πρακτορείο του.