Μαζιώτης – Ρούπα: Γιατί στέλναμε το παιδί μας σε ιδιωτικό σχολείο

Με προκήρυξη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ληστεία στη Μαλεσίνα

Με προκήρυξη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον αστυνομικό που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά που είναι ο ίδιος που συνέλαβε το Νίκο Μαζιώτη.

«Ο μπάτσος σημάδεψε με 45άρι όπλο στην καρδιά και απλώς έτυχε να καρφωθεί η σφαίρα λίγα εκατοστά αριστερά και να συνθλίψει το χέρι του συντρόφου... Ο αστυνομικός, που επιχείρησε να τον σκοτώσει και με το ίδιο όπλο δολοφόνησε οδηγό ταξί. Ποιος είναι ο επικίνδυνος τελικά, για την δημόσια ασφάλεια; Το ποιον του αστυνομικού που επιχείρησε να δολοφονήσει τον σύντροφο Μαζιώτη, το είδε όλο το πανελλήνιο. Όμως εμείς γνωρίζουμε πως οι δυνάμεις καταστολής και τα όργανα που τις στελεχώνουν, είναι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Και δεν πιστεύουμε πως αυτή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού ήταν απλώς μία παρεκτροπή. Το ήθος του δολοφόνου καλλιεργείται από το ίδιο το κράτος σε αυτούς του ανθρώπους», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σε ένα μακροσκελές πολιτικό σε αρκετά σημείο κείμενο η οργάνωση αναφέρει πολλές λεπτομέρειες της ληστείας και υποστηρίζει ότι η ληστεία έγινε για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της οργάνωσης και όχι για να εξασφαλίσουν πολυτελή διαβίωση τα μέλη της.

«Η απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας της Μαλεσίνας έγινε γιατί υπήρχε ανάγκη χρηματοδότησης της πολιτικής δράσης του Επαναστατικού Αγώνα και της ζωής στην ‘’παρανομία ‘’. Ως προς το δεύτερο σημειώνουμε πως αρχή της οργάνωσης δεν ήταν η όποια εξασφάλιση ανέσεων της καθημερινότητας, πολύ δε περισσότερο δεν έγινε για την εξασφάλιση πλουτισμού μελών της οργάνωσης όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο κρατικός μηχανισμός και ενώ μάλιστα, γνωρίζει ο ίδιος ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ιδίως από τις τελευταίες συλλήψεις των μελών της οργάνωσης Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, το μόνο που δεν μπορεί να ισχυρισθεί ο κρατικός μηχανισμός είναι ότι τα συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης διέμεναν σε συνθήκες πλούτου. Η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Επαναστατικός Αγώνας πιστεύει πως είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει δημόσια για αυτά τα χρήματα, καθώς είναι χρήματα απαλλοτριωμένα με κύριο στόχο τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και ως εκ τούτου, πιστεύει πως είναι πολιτικό και όχι ατομικό χρήμα. Η ζωή των επαναστατών κατά την θέση της οργάνωσης οφείλει να είναι τόσο λιτή όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν στερήσεις από τις βασικές ανάγκες της ζωής αλλά ούτε και αναίτιες σπατάλες. Δεδομένου ότι μαζί με την συντρόφισσα Ρούπα Πόλα ζούσε και το παιδί της και το παιδί του Νίκου Μαζιώτη η οποία ήταν επικηρυγμένη και καταζητούμενη με ένα εκατομμύριο ευρώ, είναι λογικό επακόλουθο τμήμα των χρημάτων αυτών να πηγαίνουν για τις ανάγκες του παιδιού, στο οποίο η οργάνωση οφείλει να εξασφαλίζει μια όσο το δυνατόν πιο άνετη και χωρίς στερήσεις ζωή.

Σε όλα αυτά πρέπει να συμπεριλάβουμε πως κάλυψη αναγκών όπως η υγεία έπρεπε να καλύπτεται ολοκληρωτικά από την ίδια καθώς όπως είναι αυτονόητο, δεν υπήρχε δυνατότητα δημόσιας κάλυψης. Όσο για το ιδιωτικό σχολείο που πήγαινε το παιδί και για το οποίο υπήρξαν αρκετά κακόβουλα και με ξεκάθαρο πολιτικό δόλο σχόλια, θα πρέπει αυτό να εξηγηθεί με βάση ζητήματα ασφαλείας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή του παιδιού.

Και επειδή αρκετή λάσπη έφαγε όσο η συντρόφισσα όσο και εμμεσα και το παιδί, ενώ το ίδιο βρισκόταν σε καθεστώς αιχμαλωσίας από το κράτος, να πούμε πως η λασπολογία αυτού του είδους που μόνο πολιτικό μίσος υποκρύπτει, υποδηλώνει και το πολιτικό επίπεδο της επίθεσης το οποίο ήταν το ίδιο χυδαίο με αυτό των διωκτών του», σημειώνεται.

Στο κείμενο γίνονται αναφορές και σε άλλες ληστείες. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, αλλά και στο υποκατάστημα της Κλειτορίας όπου σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Επίσης γίνεται αναφορά και για τη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και όπως αναφέρεται μέρος της λείας χρησιμοποιήθηκε για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο της απόδρασης του Μαζιώτη αλλά και μελών της οργάνωσης «Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το ποσό που αφαιρέθηκε από τη ληστεία στη Μαλεσίνα ήταν μικρότερο από αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το συγκεκριμένο κείμενο διαβάστηκε χθες το πρωί από την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη στη συνεδρίαση της 14ης-3-2017 και αντίγραφό του κατατέθηκε για να καταχωρηθεί στα πρακτικά της δίκης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη.