Τσίπρα, Μητσοτάκη και Σαμαρά… σημάδευε η Πόλα Ρούπα

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη

«Πρόχειρα χαρτιά» με ονόματα πολιτικών, και πρώτο-πρώτο αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, αναφέρονταν και τα ονόματα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά καθώς βρέθηκαν σημειώσεις για πιθανή επίθεση σε βάρος του κ. Μητσοτάκη ενώ στις σημειώσεις της υπήρχαν και αναφορές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Το Βήμα και η Καθημερινή, οι σημειώσεις είναι γραμμένες από την ίδια την Πόλα Ρούπα. Περιέχουν διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και πληροφορίες για τις κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται οι σημειώσεις προκειμένου η Αστυνομία να αντλήσει πληροφορίες για το πότε και το πώς η Ρούπα και οι συνεργοί που την πλαισίωναν παρακολουθούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Α. Σαμαρά και πώς βρήκαν τόσα στοιχεία. Ένα ανησυχητικό για την ΕΛ.ΑΣ. σενάριο που εξετάζεται είναι ο τρομοκρατικός πυρήνας της Ρούπα να είχε εσωτερική πληροφόρηση για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού είχαν βρεθεί στο στόχαστρο επίθεσης με τους ενόπλους να ανοίγουν πυρ κατά των γραφείων του τότε αρχηγού του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ευρήματα από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα, της 25χρονης βοηθού της Κωνσταντίνας Α. προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές.

Επιπλέον εξετάζονται τα κινητά και άλλα προσωπικά αντικείμενα του 37χρονου που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται προμηθευτής όπλων οργανώσεων αντιεξουσιαστών.