“Δεν πήγαινα με γυναίκα και κατέβαζα πορνογραφικό υλικό με παιδιά”

Το δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης πήρε ο 49χρονος  Ιωάννης Δούρος ο οποίος εργαζόταν για δέκα χρόνια ως ναυαγοσώστης στην πλάζ της Βουλιαγμένης και στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αν και παραδέχθηκε ότι το επίμαχο υλικό του ανήκει ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έχει προσεγγίσει σεξουαλικά παιδιά.

"Δεν έχω αγγίξει ποτέ παιδί" φέρεται να είπε ο 49χρονος στην απολογία του και συνέχισε: " Το πάθος μου ειναι απόρροια στυτικής δυσλειτουργία που προκλήθηκε το 2007 μετά από επέμβαση προστατεκτομής στην οποία υποβλήθηκα. Ζητώ συγνώμη. Κατέβαζα υλικό παιδικής πορνογραφίας εξαιτίας της ανικανότητας μου να συνευρεθώ  με γυναίκα".

Σύμφωνα με την κατηγορία σε σακίδιο  του 49χρονου εντοπίστηκε ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής και  μια κάμερα χειρός στην οποία όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από  τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία. Επιπλέον, στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Φωτογραφίες - Βίντεο: Γιάννης Κέμμος