“Η κόρη μου ήταν άρρωστη, πέθανε και προσπάθησα να κρύψω το πτώμα”

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από την υπόθεση της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα από την Βουλγαρία, για την οποία είχε δηλώσει εξαφάνιση από την περιοχή της Ομόνοιας, η 43χρονη μητέρα της.

Όταν συνέβησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα, η μάνα του κοριτσιού έλειπε στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως προκύπτει από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, τον οποίο βρήκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Βουλγαρία, ο 27χρονος πατέρας του κοριτσιού τού εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, στο σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα, και όταν συνήλθε είδε κοντά του νεκρή την 4χρονη κόρη του. Τότε την τεμάχισε, έβρασε τα κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι.

Ο ίδιος μάρτυρας πάντως αναφέρει ότι ο 27χρονος χτυπούσε πολλές φορές το κοριτσάκι.

Τα ίχνη του κοριτσιού είχαν χαθεί στις 21 Απριλίου. Το ζευγάρι μετέβη στις 22-23 Απριλίου στη Βουλγαρία και την επομένη ημέρα επέστρεψε στην Αθήνα, και η μητέρα έκανε τη δήλωση εξαφάνισης και άρχισε έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον εντοπισμό της 4χρονης.

Από την Ασφάλεια Αττικής βρέθηκαν πολλά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κατάθεση του μάρτυρα, καθώς και κηλίδες αίματος στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, που σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα δένουν την υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία αυτά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε τις πράξεις του. Ισχυρίζεται, όμως ότι δεν σκότωσε αυτός την κόρη του, αλλά ήταν άρρωστη και πέθανε και αυτός σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα.

Από την εισαγγελία αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και για την μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αύριο από τον διευθυντή της Ασφάλειας, Χρήστο Παπαζαφείρη.