Προφυλακίστηκαν Αγγελική και “Ιάσονας” για την υπόθεση Ξηρού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους τόσο η Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος που φέρει το κωδικό όνομα "Ιάσονας" οι οποίοι φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελική Σπυροπούλου έδωσε τυπική απολογία ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Σπυροπούλου τόνισε στον ανακριτή πως: "δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική".

Εδω και τέσσερις ημερες  η Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σε απεργία πείνας για την "άδικη και παράνομη" όπως ανέφερε στον ανακριτή  προφυλάκιση της μήτερας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γερασιμου Τσακαλου.

"Η Αγγελική Σπυροπουλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές" τόνισε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης. Η νεαρή φοιτήτρια είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 39χρονος "Ιάσονας" ο οποίος εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο 39χρονος επίσης έδωσε επίσης τυπική απολογία και ανέγνωσε ένα κείμενο με τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό του 39χρονου σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.