“Δίνει” την Αλβανική μαφία ο μανιακός του Μικρολίμανου

Ο 31χρονος πιστολέρο του Μικρολίμανου πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο στο Γουδή και με όσα έχει αποκαλύψει, έχει κάνει την αλβανική μαφία... να χάσει τον ύπνο της.

Ο Αλμπέρ Μπάκο έδωσε στην Αστυνομία, κατά την ανάκρισή του, σημαντικά στοιχεία για τους συνεργούς του, μέλη εγκληματικής σπείρας που ευθύνεται για πολλές υποθέσεις ένοπλων επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και οι πυροβολισμοί κατά του μπαρ στο Μεταξουργείο, οι οποίοι είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 44χρονου θαμώνα.

Ο Κλοντιάν, ο τρίτος δράστης με συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Σεπόλια, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο βασικά μέλη ένας Αλβανός εν ονόματι Ολντι και ένας Πολωνός υπήκοος με απροσδιόριστο έτος γέννησης, ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο του Μικρολίμανου, μαζί με τον Μπάκο.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο Αλμπέρ Μπάκο είχε νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο της Ακτής Δηλαβέρη μία μέρα πριν από την αιματηρή επίθεσή του στο νυχτερινό μαγαζί.

Από εκεί έφερε το όπλο τύπου καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε τους 15 θαμώνες. Στη συνέχεια, βρήκε κατάλυμα στο σπίτι του 23χρονου αδερφού έγκλειστου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, προκειμένου να οργανώσει τη φυγή του προς το εξωτερικό. Ο 23χρονος Αλβανός έχει συλληφθεί για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Κλοντιάν

Ο Κλοντιάν, που ήταν μαζί του στο Μεταξουργείο, φέρεται να είναι κι αυτός σεσημασμένος.

Συνελήφθη το 1997 για αδικήματα κλοπής και με επιβολή σε βάρος του αναμορφωτικών μέτρων. Συνελήφθη επίσης το 1997 για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2003 συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ως διαφυγών από το Κατάστημα Κράτησης Ανήλικων Βόλου.

Το 2005 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πυροβόλησε και τραυμάτισε με πιστόλι τύπου TOKAREV, στην κοιλιακή χώρα, ομοεθνή του. Το 2006 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και έπληξαν ομοεθνείς τους με μαχαίρια στο λαιμό, στα πλευρά και στο πόδια.

Ο εν λόγω δράστης συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου στο καφέ-μπαρ στην οδό Χίου στην περιοχή των Αθηνών. Ακόμη, συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ, επί της οδού Αριστοτέλους στην Αθήνα αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο ανταλλακτήριο χρημάτων επί της οδού Ψαρρών.

Οι λόγοι των ένοπλων επιθέσεων

Πηγαίνοντας στον ανακριτή, ο Μπάκο μένει να διευκρινίσει κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό: το κίνητρο της επίθεσης με καλάσνικοφ κατά του μαγαζιού στο Μικρολίμανο.

Στην απολογία του, ο 31χρονος Αλβανός μίλησε με λεπτομέρειες και αιτιολόγηση για όλες τις προηγούμενες αξιόποινες περιπτώσεις.

Στο μπαρ του Μεταξουργείου επιτέθηκαν γιατί ο συνεργός του είχε προσπαθήσει να κλέψει ποδήλατο αλλοδαπού που εργαζόταν στο μαγαζί και ο ιδιοκτήτης που το αντιλήφθηκε τον είχε χτυπήσει.

Για τον λόγο αυτό "γάζωσαν" το μπαρ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 44χρονου.

Στο μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου, πυροβόλησαν επειδή ο μετρ δεν τους έδινε σημασία.

Στο καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα η επίθεση, σύμφωνα με τον Αλμπέρ Μπάκο, έγινε για λόγους αντεκδίκησης.

Με όπλο τύπου καλάσνικοφ είχαν επιτεθεί και σε βάρος 44χρονου ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου για να τον ληστέψουν, μαζί με τον Όλντι.

Ο Όλντι

Ο Όλντι, ο οποίος αναζητείται, έχει απασχολήσει τις αρχές από το 1995, οπότε και συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 1998 συνελήφθη για κλοπές. Το 1999 συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών, καθώς και για κλοπές. Το 2005 συνελήφθη ξανά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για κλοπές και για τον νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2012 συνελήφθη στην περιοχή της Ομονοίας, για αδικήματα κλοπών.

Υπήρξε παραγγελία φυλάκισης για το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, από όπου και αποφυλακίστηκε την 29-03-2012. Μετά από τις έρευνες εξακριβώθηκε ότι ο Όλντι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου ιδιώτη σε καφέ-μπαρ στην περιοχή των Αθηνών και στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης. Ομοίως, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους, αλλά και σε τρίτη απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγυπτίου σε ανταλλακτήριο χρημάτων στην Ομόνοια.

Τέλος, ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο ξενοδοχείο που είχαν διαμείνει και μετέβησαν και μετά την πράξη τους, στην περιοχή του Μικρολίμανου.