Άφησαν με τα εσώρουχα τον όμηρο να κολυμπήσει μέχρι την ακτή

Πρόσωπο κλειδί για την εξιχνίαση της ληστείας με άρωμα τρομοκρατίας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο είναι ο ταμίας τον οποίο οι πάνοπλοι ληστές πήραν μαζί τους ως όμηρο φεύγοντας από το κατάστημα για να τον χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα, φοβούμενοι ότι είχε πατήσει το κουμπί του κρυφού συναγερμού.

Οι ληστές που διέφυγαν αρχικά με αυτοκίνητο και στη συνέχεια με φουσκωτό από το Δίστομο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής με το φουσκωτό, αφού έγδυσαν τον 35χρονο ταμία και τον άφησαν μόνο με τα εσώρουχά του, τον πέταξαν στη θάλασσα και του είπαν "Και τώρα κολύμπα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραπεζικός υπάλληλος χρειάστηκε να κολυμπήσει τουλάχιστον δύο μίλια μέχρι να βγει στην ακτή, στο Καμάρι Ξυλοκάστρου, όπου και τον βρήκαν οι αστυνομικοί.

Ο 35χρονος αν και σε κατάσταση σοκ, χαίρει άκρας υγείας, όπως τόνισε η σύζυγός του, η οποία επισήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που σημαδεύουν τον άνδρα της με καλάσνικοφ.

"Δεν το έχουν πειράξει καθόλου. Τον πήραν μόνο και μόνο για ασφάλεια για να είναι εξασφαλισμένοι ότι δεν θα τους ακολουθήσουν. Δεν υπήρχε περίπτωση να ρωτήσω τον άντρα μου στο τηλέφωνο αν οι δράστες του είπαν οτιδήποτε, γιατί καταγράφονται οι συνομιλίες. Είναι απολύτως καλά. Σοκαρισμένος φυσικά γιατί είναι η δεύτερη φορά που τον σημαδεύουν με καλάσνικοφ. Δεν τον είχαν πάρει όμηρο, αλλά τον είχαν ξανασημαδέψει με καλάσνικοφ στην ίδια τράπεζα" ήταν τα λόγια της συζύγου του.

Πηγή: Patrastimes.gr