Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού για το θάνατο στο λούνα παρκ

Σε ποινική δίωξη σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη για τον τραγικό θάνατο ενός 13χρονου παιδιού σε Λούνα Παρκ της περιοχής, προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές χακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία παραχώρησης και εκμίσθωσης του χώρου. Ο δήμαρχος, που πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 33%, διώκεται για παράβαση καθήκοντος. Η δίωξη βασίστηκε πόρισμα των επιθεωρητών-ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στο οποίο καταλογίζονται ευθύνες στο δήμαρχο για τη λειτουργία του Λούνα Πάρκ στο οποίο έχασε τη ζωή του το παιδί και τραυματίστηκε σοβαρά η μικρότερη αδελφή του.

Για την άσκηση της δίωξης σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη βάρυναν οι αναφορές και οι επισημάνσεις των ελεγκτών εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία φέρεται να μην έλεγξε ποτέ τις εγκαταστάσεις του Λούνα Παρκ για να εγκρίνει άδεια λειτουργίας. Οι ελεγκτές χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία παραχώρησης και εκμίσθωσης του χώρου διαπιστώνοντας ότι για την επίμαχη απόφαση χρησιμοποιήθηκαν διατάξεις που προβλέπονται για καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος ενώ εισέπραττε τα μισθώματα, δεν ζήτησε ποτέ τα δικαιολογητικά προκειμένου να χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια
Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα, ο Δήμος ενώ εισέπραττε τα μισθώματα, δεν ζήτησε ποτέ τα δικαιολογητικά προκειμένου να χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια, η οποία τελικά δεν εκδόθηκε ποτέ.

Στη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης καταλογίζεται και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια προκειμένου να σφραγιστεί η παράνομη επιχείρηση. Μάλιστα ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι ο δήμαρχος, εντός 15 ημερών τη διαπίστωση της παράνομης λειτουργίας της επιχείρησης, θα έπρεπε να δώσει εντολή στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού να σφραγίσει το Λούνα Παρκ.