Έκρηξη σε παγιδευμένο Ι.Χ. έξω από την Τράπεζα Ελλάδος

Γύρω στις έξι τα ξημερώματα, παγιδευμένο αυτοκίνητο, που βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής - μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου - εξερράγη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε 75 κιλά δυναμίτιδα.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στo zougla.gr στις 05:13 και στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 05:15. 

Ο κρότος ήταν εκκωφαντικός και ακούστηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος των ζημιών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται γραφεία της τρόικας. 

H περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους από την ειδική εφαρμογή του news.gr.

Mάρτυρας, ο οποίος μίλησε στις αρχές ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άνδρα να σταθμεύει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής 4. Ο οδηγός κατέβηκε, έκλεισε την πόρτα, ενώ ακριβώς πίσω του ερχόταν μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου επιβιβάστηκε στη μοτοσυκλέτα και οι δύο άνδρες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ο άνδρας που προειδοποίησε για το παγιδευμένο όχημα έκανε λόγο για 75 κιλά εκρηκτικών, η οποία έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο.

Κυβέρνηση: Οι τρομοκράτες δε θα περάσουν την ατζέντα τους

Θυμίζουμε ότι ανάλογη ποσότητα εκρηκτικών είχε τοποθετηθεί παλαιότερα στη CITIBANK, επί εποχής Επαναστατικού Αγώνα, όταν τότε δεν είχε εκραγεί το παγιδευμένο αυτοκίνητο, καθώς είχαν εντοπιστεί εγκαίρως.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)