Απόπειρα αυτοκτονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου κατήγγειλε ο Αραβαντινός

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης, ήταν εκείνος που δεν άντεξε και "έσπασε", οδηγώντας αλυσιδωτά στις αποκαλύψεις για το βασανισμό του Ίλι Καρέλι που οδήγησε στον θάνατό του.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε ο Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Κονσολίδης γνωρίζοντας πως θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Χάρης Κονσολίδης βρισκόταν  σε τόσο άθλια ψυχολογική κατάσταση, που, πριν κάνει την απόπειρα για να βάλει τέλος στη ζωή του, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της ζήτησε συγγνώμη. Τελικά, την τελευταία στιγμή τον έσωσαν οι συνάδελφοί του, όπως δήλωσε ο κ. Αραβαντινός.

Ο εγκλεισμός του στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείο Σερρών φέρεται να διατάχθηκε μετά από αυτό το περιστατικό.

Οι αποκαλύψεις του κ. Κονσολίδη για τα βασανιστήρια στον Καρέλι επιβεβαίωσαν την ιατροδικαστική έκθεση και τα ευρύματα από τις φωτογραφίες του Αλβανού βαρυποινίτη πριν πεθάνει και οδήγησαν στα οκτώ εντάλματα σύλληψης προς σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, όπου φαίνεται ότι δέχτηκε ο Καρέλι τα χτυπήματα που οδήγησαν στο θάνατό του.