«Έσπρωξαν» 244 κιλά κοκαΐνη μέσα σε είκοσι μέρες

«Έσπρωξαν» 244 κιλά κοκαΐνη μέσα σε είκοσι μέρες

Η πολυτελής ζωή των δυο ανδρών που συντόνιζαν τις αγοραπωλησίες

Μέσα σε 20 μέρες περίπου κατάφεραν «Μάρτιν» και ο συνεργός του ο «Ιβάν» να «σπρώξουν» στην 244 κιλά κοκαΐνης, εντός και εκτός χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την τεράστια ποσότητα των 380 κιλών κοκαΐνης είχαν φέρει στην χώρας μας τα δύο συγκεκριμένα άτομα.

Οι Αρχές ήδη αναζητούν τον «Ιβάν» ο οποίος φαίνεται να είχε ηγετικό ρόλο στο καρτέλ κοκαΐνης της Βάρκιζας με τα 136 κιλά κοκαΐνης. Ο 35χρονος «Μάρτιν» ο οποίος είναι σερβοκροατικής καταγωγής και συνελήφθη στο πολυτελές διαμέρισμά του, φέρεται να ήρθε στην χώρα μας με την βοήθεια του «Ιβάν».

Ο «Μάρτιν» συνελήφθη έπειτα από παρακολούθηση του αυτοκινήτου καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει ύποπτες κινήσεις του με τρίτα πρόσωπα για συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο « Ιβάν» παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας από την Ελβετία και ήταν εκείνος που είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα του «Μάρτιν» στην Βάρκιζα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι πουλούσε το κιλό της κοκαΐνης 40.000 ευρώ και η Δίωξη Ναρκωτικών τον παρακολουθούσε για περισσότερες από 15 ημέρες.

Το σπίτι στην Βάρκιζα είχε ενοικιαστεί πριν από ένα μήνα μέσω μεσιτικού γραφείου και το είχαν κλείσει για τρεις μήνες με ενοίκιο 4.500 ευρώ. Συμβόλαιο όμως φαίνεται πως δεν είχε γίνει καθώς είχε πει στον ιδιοκτήτη πως βιάζεται να εγκατασταθεί.

Οι κώδικες επικοινωνίας που με τους οποίους συνεννοούνταν 

 

Οι ελληνικές αρχές, έχοντας στα χέρια τους δέκα μεγάλα ονόματα,  κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ. Συγκεκριμένα εντόπισαν κρυπτογραφημένο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στα κινητά τους για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους. 

Τα λογότυπα που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά ήταν λέξεις ή σύμβολα όπως «KTM», «Under Armour», «MG1» και «?». Οι αστυνομικοί εντόπισαν σημειώσεις μέσα στο διαμέρισμα για πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων σε εμπόρους αλλά και πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτές καταγράφονται τα κιλά, τα ονόματα των πελατών αλλά και οι σημειώσεις που θα εισέπρατταν.