Πού πήγαιναν τα 135 κιλά κοκαΐνης από το διαμέρισμα της Βάρκιζας

Πού πήγαιναν τα 135 κιλά κοκαΐνης από το διαμέρισμα της Βάρκιζας

Στα 7,5 εκατ. ευρώ η αξία της «λευκής σκόνης»

Για πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και για τα πολυτελή στέκια της Αθήνας προορίζονταν τα 135 κιλά κοκαΐνης αξίας 7.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μετά από επιχείρηση που ολοκλήρωσε χθες η Δίωξη Ναρκωτικών.

Στο κύκλωμα, γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εμπλέκονται συνολικά δυο άτομα, ωστόσο ο ένας διαφεύγει. Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν άντρα σερβικής καταγωγής, για τον οποίο γνώριζαν πως πρόκειται για μεγαλέμπορο ναρκωτικών ονόματι «Μάρτιν», ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα το τελευταίο διάστημα. Οι αστυνομικοί, γράφει το ρεπορτάζ, κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τον αλλοδαπό- εκτός από την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης που είχε τοποθετηθεί σε ειδική αυτοσχέδια θήκη, εντοπίστηκαν και 12.000 ευρώ, τα οποία είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις στο διαμέρισμα όπως επίσης και τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τρίτα πρόσωπα μαζί με τον συνεργό του σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών, που επρόκειτο να μοιραστούν στις πιάτσες των ανθρώπων που είναι εθισμένοι στη «λευκή σκόνη». Στις λίστες των πελατών βρίσκονταν εύπορα άτομα από τη «Γηραιά Ήπειρο» αλλά και τη χώρα μας. Αναφορικά με τον «Μάρτιν» φέρεται να «προκαλούσε» με τη συμπεριφορά του, γεγονός που διευκόλυνε τις αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, να φτάσουν ποιο εύκολα στα ίχνη του και να εξακριβώσουν τη δράση του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα 135 κιλά κοκαΐνης προορίζονταν για πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και για τα πολυτελή στέκια της Αθήνας.