Μυστήριο με τον 21χρονο φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο

Μυστήριο με τον 21χρονο φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο

Η νεκροψία δεν αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου - Εγκληματική ενέργεια δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση με τον 21χρονο Νίκο Χατζηπαύλου που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο. Τα ίχνη του νεαρού είχαν χαθεί από την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του.

Ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου, ο οποίος αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάλυμνο. Το πτώμα του άτυχου νεαρού βρέθηκε 60 μέτρα περίπου, μακριά από το σημείο στο οποίο είχε εντοπιστεί το ποδήλατο του, την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου.

Τον άτυχο Νίκο εντόπισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου ένας 15χρονος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Μόλις αντίκρισε τη σορό άρχισε να φωνάζει και γείτονες που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, ενημέρωσαν άμεσα το ΑΤ Καλυμνίων. Άμεσα στο χώρο έσπευσαν ο διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και στελέχη που διερευνούν την υπόθεση.

Η σορός του άτυχου Νίκου, σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, βρέθηκε ανάσκελα (με μία κλίση προς τα δεξιά) σε τυμπανιαία κατάσταση και φέρει θλαστικά τραύματα και κακώσεις σε διάφορα σημεία. Ο 21χρονος φορούσε ένα παπούτσι στο δεξί του πόδι, φόρμα και ένα μπλουζάκι.

Από το πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι η σορός μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο χώρο και πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, χωρίς βέβαια να είναι γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο. Πρόκειται για μία περιοχή που στην κυριολεξία χτενίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις που διενεργούσαν τις έρευνες κατ’ επανάληψη, χωρίς να έχει βρεθεί κάτι τις προηγούμενες ημέρες.

Η σορός του 21χρονου παρέμεινε στο χώρο που εντοπίσθηκε, φυλασσόμενη εν αναμονή του ιατροδικαστή Πάνου Κοτρέστου που μετέβη από τη Ρόδο σήμερα Κυριακή το πρωί, μετά τις 11.30 στο νησί.

Ο ιατροδικαστής αμέσως μετέβη στο χώρο που βρέθηκε η σορός και ξεκίνησε την εξέταση προβαίνοντας σε πρώτη φάση σε νεκροψία. Η συνέχιση της εξέτασης για την ολοκλήρωση της νεκροτομής θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr η σορός του θα μεταφερθεί εκεί, αύριο Δευτέρα.

Ήδη η σορός του άτυχου Νίκου, σήμερα αργά το απόγευμα, μεταφέρθηκε από το χώρο που βρέθηκε σε ειδικό χώρο-ψυγείο, στο νοσοκομείο Καλύμνου, όπου φυλάσσεται, προκειμένου αύριο το απόγευμα προωθηθεί στη Ρόδο.

Φειδωλός στις πληροφορίες που έδωσε, ήταν ο ιατροδικαστής, αφού όπως είπε δεν μπορεί να εκφέρει άποψη αν δεν ολοκληρώσει τη νεκροτομή, κάτι που θα γίνει αύριο μετά την μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου.

Επίσης, από την νεκροψία δεν είναι δυνατό να διαπιστωθούν τα αίτια του θάνατου, κάτι που θα γίνει με την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Από κάποια πρώτα στοιχεία που διαπιστώθηκαν από τη νεκροψία, ο άτυχος Νίκος φέρει κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματος, ενώ δεν φέρει τραύμα από όπλο. Χωρίς αυτό να έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας, ίσως να υπάρχουν «κακοποιήσεις από ζώα στο σώμα» του άτυχου Νίκου.