Ευρώπη τέλος για τον Ολυμπιακό

Ευρώπη τέλος για τον Ολυμπιακό

Κακή εμφάνιση και ήττα με... κάτω τα χέρια (1-3) στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ

«Ταφόπλακα» στις ελπίδες του Ολυμπιακού να συνεχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία έβαλε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που επικράτησε άνετα με 3-1 στο Ζοζέ Αλβαλάδε των πρωταθλητών Ελλάδος, που οριστικά θα είναι τέταρτοι στον όμιλό τους στο Champions League.

Αν και ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη για να ελπίζει στην τρίτη θέση, ήταν οι Πορτογάλοι αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, και μόλις στο 3ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Αντρέ Πίντο να σταματά στο δοκάρι του Προτό, ο οποίος είχε αγγίξει την μπάλα όσο χρειαζόταν για να μην πάει στα δίχτυα του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντοστ σούταρε άουτ προ κενής εστίας.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρούι Πατρίσιο, και η Σπόρτινγκ «χτύπησε» δις στο τέλος του ημιχρόνου: στο 40’ ο Ντοστ ξέφυγε από τον Μποτία και έκανε το 1-0 μετά από γύρισμα του Μάρτινς, ενώ στο 45’ ο Μπρούνο Σέζαρ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κούτρη και νίκησε τον Προτό για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος και μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Αντρέ Πίντο στο 58’ και τον Κοεντράο στο 65’, ήρθε και το 3-0 στο 66’, με τον Ντοστ να κερδίζει τους πάντες στην εναέρια μονομαχία μετά από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Η Σπόρτινγκ έχασε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, με τον Ματιέ στο 71’ και τον Μπρούνο Φερνάντες στο 75’ να αστοχούν.

Τελικά, ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 86’ με τον Οφόε να σκοράρει μετά από γύρισμα του Φιγκέιρας, γράφοντας το τελικό 3-1.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0. Έτσι, η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:

Μπαρτσελόνα 11
Γιουβέντους 8
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7
Ολυμπιακός 1

Στην τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Γιουβέντους, που θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σπόρτινγκ (παίζει στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα) για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των 16. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (αν δηλαδή η Γιουβέντους χάσει στο Καραϊσκάκη και η Σπόρτινγκ πάρει ισοπαλία στο Καμπ Νου) προκρίνεται η Γιουβέντους.