Αλλαγή δεδομένων με έξι αγνοούμενους στη Μάνδρα

Αλλαγή δεδομένων με έξι αγνοούμενους στη Μάνδρα

Κλειστά όλα τα σχολεία στην περιφέρεια

Συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνται από προχθές, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Συνολικά 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε καθώς η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντόπισε νεκρό το απόγευμα της Πέμπτης, έναν από τους 5 αγνοούμενους, σε υπόγειο, στη Νέα Πέραμο.

Ποιοι δρόμοι μένουν κλειστοί

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:
1. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα, στο ρεύμα προς Αθήνα.
2. Στο 36ο χιλιόμετρο στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα προς Αθήνα
3. Στον κόμβο Διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο
4. Στον κόμβο Μάνδρας, ρεύμα προς Μάνδρα
5. Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Θηβών στο 4ο χιλιόμετρο, προς Θήβα
6. Στην διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα
7. Στην οδό Στρατηγού Ρόκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προς Μάνδρα
Επίσης υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Σαλαμίνας στην Σαλαμίνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής έως την Λ. Φανερωμένης.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, που ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ισχύει για όλα τα σχολεία της Αττικής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Σε επιφυλακή για ακραία καιρικά φαινόμενα στον Πειραιά

Με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504