Στους 16 οι νεκροί στη Μάνδρα – Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Στους 16 οι νεκροί στη Μάνδρα – Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Η πυροσβεστική εντόπισε νεκρό το απόγευμα της Πέμπτης έναν άντρα σε υπόγειο, στη Νέα Πέραμο - Αγωνία για 4 αγνοούμενους

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Συνολικά 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε καθώς η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντόπισε νεκρό το απόγευμα της Πέμπτης, έναν από τους 5 αγνοούμενους, σε υπόγειο, στη Νέα Πέραμο. Πλέον 4 άτομα θεωρούνται αγνοούμενοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό πέντε τουλάχιστον αγνοουμένων.

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα και πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα και πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα Αττικής καθώς λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει και πάλι η οδός Κοτοπούλη, αλλά και άλλοι δρόμοι.

Υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς η περιοχή ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, τους 15 νεκρούς και τις καταστροφές. Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και διαλύθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ οι κάτοικοι σήμερα διαπιστώνουν ότι η νέα βροχή και το χαλάζι ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Ποιοι είναι οι νεκροί στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο

Στο μεταξύ, σχετικά με τους 15 νεκρούς που μεταφέρθηκαν χτες στο Θριάσιο νοσοκομείο, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.