Ο κυκλώνας «Ζήνωνας» απειλεί την Ελλάδα μετά τις φονικές καταιγίδες

Ο κυκλώνας «Ζήνωνας» απειλεί την Ελλάδα μετά τις φονικές καταιγίδες

Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζεται η χώρα τις τελευταίες μέρες με την πρωτοφανή τραγωδία στη δυτική Αττική να αποτελεί τη δεινή κορύφωση. Ωστόσο ένας κυκλώνας, με τροπικά χαρακτηριστικά, ο «Ζήνωνας» απειλεί να επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν στενά τη δράση του καιρικού μετώπου για να είναι σε ετοιμότητα χτυπήσει τη χώρα μας.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, στην Αττική, προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ πνέουν άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η κακοκαιρία σαρώνει

Η κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας σήμερα, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμεν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.