Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί που βρέθηκαν στη θάλασσα της Ελευσίνας

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί που βρέθηκαν στη θάλασσα της Ελευσίνας

Εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα

Οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν το μεσημέρι στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για έναν 81χρονο άνδρα που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ασπροπύργου πλησίον της προβλήτας «Ελληνικά Πετρέλαια» και σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα μέτρων από την ακτή.

Περισυλλέγη από στελέχη του λιμενικού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας εντόπισε τη σορό ενός 55χρονου στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας, στη θέση «Αμερικανική προβλήτα» και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την ακτή.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά το αρμόδιο Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και οι όμορες αστυνομικές αρχές, προς εντοπισμό οικείων του θανόντος και ακολούθως προς αναγνώρισή του.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, η λιμενική αρχή Ελευσίνας, πραγματοποίησε αυτοψία στον λιμένα Νέας Περάμου, όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων σε τρία σκάφη τα οποία είναι ημιβυθισμένα, ενώ η είσοδος εντός του εν λόγω λιμένα πραγματοποιείται με δυσκολία λόγω της αυξημένης στάθμης νερού στους δρόμους πέριξ αυτού.