«Από τη πρώτη στιγμή ένιωσα τεράστια θετική αύρα στο Navarino Challenge»

«Από τη πρώτη στιγμή ένιωσα τεράστια θετική αύρα στο Navarino Challenge»

Συνέντευξη στο news.gr του δύο φορές ασημένιου Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην αθλητική διοργάνωση Navarino Challenge. Μεταξύ τους ήταν και ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο news.gr.

H διοργάνωση βασίστηκε στο πρόγραμμα 16 αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τις τρεις ημέρες που διήρκησε το Navarino Challenge.

Στόχος ήταν η προώθηση του ολυμπιακού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι, ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της μεσογειακής διατροφής.

Το «Navarino Challenge» είχε για ακόμα μια χρονιά διεθνή απήχηση, προσελκύοντας αθλητές από 17 χώρες: Αίγυπτο, Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ισραήλ, Ιταλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Πακιστάν, Σουηδία, Ρωσία.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο news.gr:

-Πώς νιώθετε που αποτελέσατε μέλος της οικογένειας του «Navarino Challenge»;

«Από την πρώτη στιγμή που αποτέλεσα μέλος του Navarino Challenge ένιωσα μια τεράστια θετική αύρα. Ο σκοπός που εξυπηρετεί και το χαμόγελο που φέρνει στα χείλη τόσου κόσμου που συμμετέχει στις δραστηριότητες, είναι κάτι το υπέροχο. Για εμένα, το να γίνω κομμάτι αυτής της προσπάθειας να μπει ο αθλητισμός σε όλα τα σπίτια είναι πια σκοπός ζωής. Είναι λοιπόν μια φανταστική ιδέα αυτό να γίνει μέσω του αθλητικού τουρισμού».

-Μπορεί ο αθλητικός τουρισμός στη χώρα μας να αναπτυχθεί περαιτέρω;

«Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει είδος τουρισμού που να μην μπορεί να ανταπεξέλθει η χώρα μας. Αυτό βεβαία διαπιστώνεται εύκολα από το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές είναι όλο και περισσότερες».

-Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο στην εφετινή διοργάνωση του «Navarino Challenge»;

«Η θετική ενέργεια. Αυτή η κινητικότητα που ξεκινάει κάθε ημέρα από πολύ νωρίς το πρωί και η ανυπομονησία του κόσμου να ξεκινήσει τις δραστηριότητες, είναι κάτι που κάθε χρόνο με εκπλήσσει πολύ ευχάριστα. Αυτό δείχνει ότι όλοι όσοι βρίσκονται εκεί έχουν κάνει την γυμναστική αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του».

-Ποιες ήταν οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων από τη διοργάνωση;

«Όπως κάθε χρόνο, ήταν οι καλύτερες. Όλα τα ραντεβού ανανεώθηκαν για το 2018, κι αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα από μόνο του».

-Τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας, αλλά και του αθλητισμού ειδικότερα. Πώς αντέδρασαν στην παρουσία ενός Ολυμπιονίκη δίπλα τους;

«Έχω την χαρά κάθε χρόνο να κάνω μαθήματα Tae Kwon Do στην Costa Navarino σε παιδιά της γύρω περιοχής, και εφόσον συμμετέχω τόσα χρόνια, έχω κυριολεκτικά δει μερικά από αυτά να μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο κι την πρόοδο τους. Η χαρά των παιδιών είναι όσο μεγάλη είναι η δικιά μου, γιατί πραγματικά λατρεύω να έρχομαι σε επαφή με όσους αγαπούν το άθλημα. Χαίρομαι που η παρουσία μου τα εμπνέει περισσότερο, και προσπαθώ να τους περάσω όσο περισσότερες εμπειρίες μου γίνεται».

-Πώς είναι η ζωή ενός Ολυμπιονίκη μετά το τέλος της καριέρας του; Τι σας λείπει περισσότερο από εκείνες τις ημέρες;

«Η ζωή πλέον είναι πολύ πιο απλή, και ταυτόχρονα πιο πολύπλοκη. Πιο απλή επειδή πλέον δεν υπάρχει πια το καθημερινό άγχος της επιτυχίας και των προπονήσεων, και πιο πολύπλοκη επειδή βγαίνουμε από την τεράστια φούσκα που ζούσαμε όλη μας την ζωή παρέα με το αγαπημένο μας χόμπι που κάναμε επάγγελμα, και ασχολούμαστε με την καθημερινότητα. Μου λείπουν οι κοινόβιες προετοιμασίες και όλοι οι φίλοι, αλλά και ο τρόπος ζωής που είχα μάθει μια ζωή».

Credits φωτογραφιών: Navarino Challenge