Οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου σχεδίαζαν την απόδραση των «αφεντικών» τους από τον Κορυδαλλό

Οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου σχεδίαζαν την απόδραση των «αφεντικών» τους από τον Κορυδαλλό

Τα ευρήματα της Αστυνομίας που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα

Μια καλά στημένη επιχείρηση απόδρασης σχεδίαζαν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκειμένου να βγάλουν από την φυλακή τα μεγάλα αφεντικά της αλβανικής μαφίας. Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι αστυνομικές Αρχές με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερεύνησαν το διαμέρισμα του 32χρονου Αλβανού και μεταξύ άλλων βρήκαν πυρομαχικά, εκρηκτικά φιτίλι, χειροβομβίδες, στολές αστυνομικών και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές.

Η εκτίμηση των αστυνομικών βάσει των ευρημάτων αυτών είναι ότι οι δυο Αλβανοί δολοφόνοι, ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος έχει διαφύγει στην Αλβανία, σχεδίαζαν αρχικά να πάρουν 5.000.000 ευρώ από την ιστορίας της Energa και στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά να χρηματοδοτήσουν την απόδραση των τριών «αφεντικών» τους από την Αλβανία που είναι στη φυλακή του Κορυδαλλού.

Μάλιστα εκείνο το οποίο εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές είναι ότι ο εκτελεστής και οι συνεργοί του είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα για να ρίξουν με εκρηκτικά τον μαντρότοιχο των φυλακών, σενάριο στο οποίο συγκλίνει και το ότι είχαν προμηθευτεί δύο πλήρεις στολές ειδικού φρουρού, πιθανώς για να εμφανιστούν ως αστυνομικοί που περιπολούν την περίμετρο των φυλακών.

Με τα εκρηκτικά εκτιμάται πώς να σχεδίαζαν χτύπημα σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, με στόχο λεία εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρχές όπως αναφέρει το δημοσίευμα παρακολουθούσαν τα προφίλ των εκτελεστών αλλά και των βαρυποινιτών στο Facebook, στα οποία υπήρχαν πολλές αναρτήσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο, αναφορές στη «μεγάλη Αλβανία» αλλά και τον UCK.