Η ΑΕΚ κράτησε ξανά τη Μίλαν στο 0-0 και βλέπει πρόκριση

Η ΑΕΚ κράτησε ξανά τη Μίλαν στο 0-0 και βλέπει πρόκριση

Με πολύ καλή εμφάνιση η Ένωση πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και κρατάει την τύχη της στα χέρια της

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν, κρατώντας και πάλι τους «ροσονέρι» στο 0-0, όπως και στο ματς του Μιλάνου, και απέχοντας πλέον μία νίκη από την πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League.

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά από το πρώτο λεπτό, εμποδίζοντας τους «ροσονέρι» να κάνουν το παιχνίδι τους και διατηρώντας το ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους. Μάλιστα, ήταν η «Ένωση» που είχε τις πιο αξιόλογες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Γκάλο στο 12’ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ και πάλι ο Γκάλο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από καλή θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 47’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου ο Μπακασέτας έπιασε την κεφαλιά, όμως όχι όπως θα ήθελε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στη συνέχεια και για περίπου 20 λεπτά η Μίλαν πίεσε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 57’, όταν το σουτ του Μοντολίβο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη, ενώ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Τσαλχάνογλου στο 65’, αποκρούοντας με τις γροθιές. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν και πάλι να παγώσουν το ρυθμό του ματς και να κρατήσουν με σχετική άνεση το 0-0 μέχρι το τέλος. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη αν στο 90’ το δυνατό μακρινό σουτ του Γιόχανσον δεν περνούσε δίπλα από την εστία του Ντοναρούμα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αούστρια Βιέννης έκανε... πάρτυ μέσα στην έδρα της Ριέκα, την οποία συνέτριψε με 4-1.

Έτσι, στη βαθμολογία του ομίλου η Μίλαν είναι πρώτη με 8 βαθμούς, η ΑΕΚ ακολουθεί με 6, η Αούστρια Βιέννης είναι τρίτη με 4, ενώ η Ριέκα έμεινε τελευταία με 3 βαθμούς.

Το επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ είναι εντός έδρας με τη Ριέκα στις 23 Νοεμβρίου. Αν η «Ένωση» κερδίσει και παράλληλα η Αούστρια Βιέννης δεν κάνει την έκπληξη μέσα στο Μιλάνο, τότε θα είναι σίγουρα στη φάση των 32 της διοργάνωσης.